Allochtoon meisje komt vast te zitten tussen deuren van bus van De Lijn, chauffeur zegt: "Ga terug naar je land" Royalty
Royalty

Allochtoon meisje komt vast te zitten tussen deuren van bus van De Lijn, chauffeur zegt: "Ga terug naar je land"

Allochtoon meisje komt vast te zitten tussen deuren van bus van De Lijn, chauffeur zegt: "Ga terug naar je land"

Een buschauffeur van De Lijn wordt beschuldigd van racisme. Gentenaar P.D. doet tegenover Het Laatste Nieuws zijn verhaal over een allochtoon meisje dat kwam vast te zitten tijdens het afstappen.

“Ik zag hoe een tienermeisje bij het afstappen met haar arm klem was geraakt tussen de sluitende deuren”, verklaart hij. “Ze moet een jaar of vijftien zijn geweest. We spraken de chauffeur hier meteen op aan, maar die bleef op z’n duizendste gemak. Hij staarde gewoon naar z’n dashboard. Alsof hij alles even moest inspecteren.”

Het meisje was in paniek en probeerde zich op alle mogelijke manieren los te maken. Ik sprak hem opnieuw aan. Plots riep hij het meisje toe dat ze niet op zijn bus mocht schoppen. ‘Ze zouden beter terug gaan naar hun eigen land’, klonk het. Een verschrikkelijke reactie.” Uiteindelijk openden de deuren van de bus nog en kon het meisje zich uit de hachelijke situatie bevrijden.

Klacht

P. diende een klacht in bij De Lijn, dat de zaak zeer ernstig neemt. “We nemen dit heel ernstig en zullen dit grondig onderzoeken”, reageert De Lijn. “De Lijn tolereert geen enkele vorm van racisme en hecht veel belang aan wederzijds respect tussen chauffeurs en reizigers. We luisteren natuurlijk ook naar de kant van de chauffeur, want er zijn altijd twee kanten aan een verhaal.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws