Wout Van Aert: "Dan stop ik misschien met veldrijden" Sport
Sport

Wout Van Aert: "Dan stop ik misschien met veldrijden"

Wout Van Aert: "Dan stop ik misschien met veldrijden"

Wout Van Aert kreeg een gevatte vraag van een journalist van Het Laatste Nieuws. In het veldrijden heeft hij alles gewonnen wat er te winnen valt. Waarom dan nog voortdoen in het veldrijden? Misschien wordt het tijd om zich volledig op de weg te concentreren.

"Wat ik allemaal al heb bereikt... Dát werkt pas relativerend! Tegelijk doet het me denken: 'wat ik tóen kon, kan niet weg zijn.' Misschien zou ik zo'n drastische beslissing kunnen nemen na een nieuwe topwinter", zegt Van Aert in Het Laatste Nieuws.

"Maar voorlopig blijf ik heel bewust fulltime crosser. Ik laat trouwens al het klassement en een pak manches van de Superprestige en DVV Trofee schieten. Reken maar eens uit hoeveel geld ik daarmee laat liggen."

De vraag is of Van Aert zich nog kan blijven uitdagen in de cross. "Is dat niet eerder een vraag voor Mathieu? Hoe moeilijk opladen moet het voor hém niet zijn, nu hij altijd en overal wint? Zelf heb ik geen verzadigd gevoel. Ik ben bij wijze van spreken vergeten hoe het voelt om na een beklijvend rechtstreeks duel in de slotronde te kunnen afrekenen met Van der Poel. Laat dat de uitdaging zijn."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws