Bjorg Lambrecht liep zeer zware blessures op: "Heel wat inwendige bloedingen" Sport
Sport

Bjorg Lambrecht liep zeer zware blessures op: "Heel wat inwendige bloedingen"

Bjorg Lambrecht liep zeer zware blessures op: "Heel wat inwendige bloedingen"

Bjorg Lambrecht (22) kwam gisteren om het leven tijdens de Ronde van Polen. Hij viel, werd nog gereanimeerd, maar stierf in het ziekenhuis.

“Het regende heel hard”, vertelt Artur Filipiuk, die als journalist die de Ronde van Polen van nabij volgt, in Het Nieuwsblad. “Na 48 kilometer, op een lang, dalend recht stuk, was er een valpartij. De oorzaak? Onduidelijk, want beelden van de val zijn er niet. Lambrecht moest uitwijken en reed met 40 per uur tegen een betonnen duiker langs de weg. Pech, brute pech.”

Slecht voorteken

Het Nieuwsblad beschrijft wat er precies gebeurde: "Bjorg Lambrecht werd ter plaatse gereanimeerd, vertelde de Poolse koersdokter. Omdat hij zo zwaar aan zijn romp geraakt bleek en heel wat inwendige bloedingen had opgelopen, kon hij niet per helikopter naar het ziekenhuis van Rybnik overgevlogen worden. Een slecht voorteken. Urenlang was het nagelbijten voor zijn ouders en zijn collega's."

"Rond 18.15 uur sijpelden de eerste berichten door dat Bjorg Lambrecht op de operatietafel van de spoedafdeling bezweken was aan zijn verwondingen. Wat later kwam het harde verdict van de spoedarts."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws