Dinsdag 6 Augustus 2019 - 19:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Zuhal Demir: "Figuren als Filip Dewinter en Dries Van Langenhove bij Vlaams Belang maken het heel moeilijk voor andere partijen"

Zuhal Demir:

Het is nog steeds wachten op witte rook over de Vlaamse formatie. Het heeft er alle schijn van dat Vlaams Belang uit de boot zal vallen.

Bij andere mogelijke coalitiepartners is er volgens Zuhal Demir (N-VA) veel twijfel. “Bij CD&V heb je bijvoorbeeld Pieter De Crem die heel duidelijk naar rechts wil gaan, maar Wouter Beke zegt niet hetzelfde. Bij SP.A wil Bruno Tobback geen regering met N-VA, terwijl John Crombez er wel voor openstaat, en bij Open VLD is het mij zelfs niet duidelijk wat er aan de hand is”, zei Demir op TV Limburg “Dat maakt het moeilijk."

"Er zijn al heel wat gesprekken geweest, er wordt hard gewerkt achter de schermen en de komende dagen zullen nu moeten uitwijzen met welke partijen we officieel de gesprekken aanvatten. Ik hoop dat er in de loop van de komende dagen witte rook zal zijn", klinkt Demir hoopvol.

Vlaams Belang

Als Vlaams Belang uit de boot valt, ligt dat aan de partij zelf volgens Demir. “Er zijn intensieve en ik denk ook constructieve gesprekken geweest, maar een verkiezingsoverwinning is geen witwasoperatie. Het feit dat het Vlaams Belang figuren als Dries Van Langenhove en Filip Dewinter tegen de borst houdt maakt het heel moeilijk voor andere partijen om te zeggen dat ze met die partij in een coalitie willen treden.”

N-VA bedreigen

“Ik zie dat ze de voorbije dagen vooral bezig waren met N-VA te bedreigen, en minder om andere partijen ervan te overtuigen dat ze wel degelijk veranderd zijn. Als het Vlaams Belang uit de boot valt dan is het Vlaams Belang daar verantwoordelijk voor, en niemand anders", besloot Demir.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaams Belang  I  n365