Marc Sergeant: "Op dat moment dachten we nog dat het goed zou komen met Bjorg Lambrecht" Sport
Sport

Marc Sergeant: "Op dat moment dachten we nog dat het goed zou komen met Bjorg Lambrecht"

Marc Sergeant: "Op dat moment dachten we nog dat het goed zou komen met Bjorg Lambrecht"

Ook Marc Sergeant, ploegleider van Lotto-Soudal, is in diepe rouw na de dood van zijn renner Bjorg Lambrecht. Het 22-jarige toptalent kwam ten val in de Ronde van Polen.

"Het leek een dag te worden zoals er zoveel zijn", vertelt Marc Sergeant. "Tot ik het nieuws hoorde dat Bjorg zwaar gevallen was en het er niet goed uitzag. Dat was een donderslag bij heldere hemel. Iedere minuut duurt dan een uur. Onwezenlijk."

"Volgens Mario Aerts, die onze ploegleider is in Polen, heeft Bjorg wellicht een achterwiel geraakt", vervolgt Sergeant bij Sporza. "Normaal gezien beland je dan in een grachtje, maar hij botste met zijn borst vol op een betonnen muurtje. De impact moet zo hard geweest zijn, waardoor zijn ingewanden geraakt zijn."

Schade te groot

"De eerste 10 minuten was hij nog bij bewustzijn en dachten we: dat komt nog goed. Maar daarna verloor hij het bewustzijn. Hij heeft zwaar gevochten voor zijn leven, ze hebben hem lang gereanimeerd, maar volgens de arts was de schade te groot om nog in leven te blijven."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws