Yves Leterme: "N-VA is een heel eind naar rechts opgeschoven en populistisch geworden" Politiek
Politiek

Yves Leterme: "N-VA is een heel eind naar rechts opgeschoven en populistisch geworden"

Yves Leterme: "N-VA is een heel eind naar rechts opgeschoven en populistisch geworden"

Yves Leterme (CD&V) is van mening dat N-VA flink naar rechts aan het opschuiven is. Dat vertelde de oud-premier op Radio 1.

"Ik denk dat N-VA voor een stuk geëxtremiseerd is, populistisch is geworden, een heel eind naar rechts is opgeschoven", zo zegt Leterme. "Qua loyale samenwerking zijn er ook een aantal dingen fout gelopen. N-VA zal ermee moeten leven dat men opnieuw vertrouwen moet opbouwen bij andere partijen.”

CD&V verloor fors in mei. Volgens Leterme moet de partij het roer omgooien. "Men moet nu kijken naar de oorzaken. Ik denk dat er enkele zijn die niet per se samenhangen met CD&V of met ons land, maar er zijn ook specifieke kenmerken die met mijn partij te maken hebben. Ik denk dat de methode van de afgelopen jaren niet tot goede resultaten heeft geleid”, klonk het.

Houding

Leterme verwijst naar de houding van de christendemocraten in de Vlaamse en federale regering. “Ofwel zit je in een regering en verdedig je het resultaat, ofwel zit je niet in een regering. Ik denk dat men de afgelopen jaren een beeld heeft gehad dat men deel uitmaakt van een regering, maar dat het er vooral om te doen was om zich te distantiëren en te profileren in die meerderheid, en dat niemand het beleid nog verdedigde. En als dat zo is, dan lijden alle delen van het geheel daaronder.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws