Vanhaezebrouck haalt uit: "Waarom worden Anderlecht en Genk bevoordeeld?" Sport
Sport

Vanhaezebrouck haalt uit: "Waarom worden Anderlecht en Genk bevoordeeld?"

Vanhaezebrouck haalt uit: "Waarom worden Anderlecht en Genk bevoordeeld?"

Hein Vanhaezebrouck vindt dat de kleine clubs in opstand moeten komen. De grote clubs worden in België bevoordeeld bij het opmaken van de kalender, stelt de coach/analist.

"Wie goed oplet, merkt dat we pas op speeldag 5 de eerste topmatchen voorgeschoteld krijgen, als Genk Anderlecht ontvangt en Antwerp Gent. Eigenaardig. “Om de kansen op kwalificatie voor de Europese groepsfases te verhogen”, wordt dan beweerd. Maar Genk en Standard spelen geen voorrondes en Anderlecht speelt zelfs geen Europees", zegt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

"Waarom krijgen zij dan dat voordeel? Want een voordeel is het absoluut. Als een topclub in zijn eerste vier matchen enkel kleintjes treft, heeft hij simpelweg meer kans om met een 12 op 12 te starten. En iedereen weet dat je héél lang op een goeie start kan teren, want het zorgt voor een enorme boost. Club Brugge lijkt nu al vertrokken."

Extreem

"Ik vind het opvallend dat de kleintjes er amper over klagen - allicht door de macht van de groten - want dit seizoen is het echt extreem", vervolgt Vanhaezebrouck. "Eupen speelt in zijn eerste vier matchen tegen Antwerp, Gent en Club Brugge. Waasland-Beveren tegen Club Brugge, Antwerp en Genk. Hetzelfde voor STVV en een drama is het vooral voor Oostende."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws