Open VLD zet Bart De Wever mes op de keel: "Worden we geloosd, doen we ook federaal niet mee" Politiek
Politiek

Open VLD zet Bart De Wever mes op de keel: "Worden we geloosd, doen we ook federaal niet mee"

Open VLD zet Bart De Wever mes op de keel: "Worden we geloosd, doen we ook federaal niet mee"

Open VLD heeft het partijbureau samen geroepen om zich te buigen over een eventuele regeringsdeelname. Daarmee lijkt de formatie van de Vlaamse regering in een stroomversnelling te zijn gekomen.

De Vlaamse liberalen laten zich niet zomaar uit de regeringsboot duwen. "Voor we kunnen beslissen of we al dan niet meestappen in een Vlaamse formatie, moeten we een stand van zaken krijgen van de voorzitster", zegt een partijtopper aan Belga.

"De kans dat we er niet bij zijn, is klein", zegt een ander kopstuk. "Maar als we op Vlaams niveau geloosd worden, zullen we ook federaal niet meedoen. Het is samen uit, samen thuis, net zoals bij de vorige regeringsvorming."

Federaal

Open VLD is duidelijk: als N-VA hen op Vlaams niveau laat vallen zal het ook op federaal niveau niet mee besturen. In dat geval komt N-VA terecht in een regering met voornamelijk linkse partijen. Dat is niet het scenario waar N-VA-voorzitter Bart De Wever op zit te wachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws