Donderdag 8 Augustus 2019 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Tom Van Grieken: "Ik hoop van harte dat dit niet de bocht is waarmee N-VA ons naar de exit leidt"

Tom Van Grieken:

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zou het zeer betreuren mocht Bart De Wever 'de bocht van Demir' hebben ingezet. Dat zei hij aan Terzake.

"Vlaams Belang is vooral bezig geweest met de N-VA te bedreigen, maar ze zijn minder bezig geweest met andere partijen te overtuigen dat ze wel degelijk veranderd zijn”, zei Zuhal Demir bij TV Limburg.

Aangezien Demir zelf is teruggefloten door haar partij, hecht ik er niet te veel belang aan”, reageerde Tom Van Grieken. De politica van N-VA zegde immers haar afspraak met 'De Ochtend' op Radio 1 af.

Profileringsdrang

"Ik heb Zuhal Demir ook nooit gezien aan de onderhandelingstafel. Ik denk dat er wat profileringsdrang bij te pas komt. Ik hoop dat van harte, want het omgekeerde zou wel heel erg zijn. Dat dit de ‘bocht van Demir’ is, waarmee N-VA ons naar de exit zou leiden.”

Regeringsdeelname

Van Grieken gelooft nog wel degelijk in een regeringsdeelname in Vlaanderen. "Als N-VA in zee gaat met de socialisten en we weer een links beleid krijgen, dan zijn wij hun grootste tegenstander. Maar ik hoop dat te voorkomen. Dat zullen we zien nadat De Wever zijn ei heeft gelegd. Tot dan probeer ik alles uit de kast te halen om ons programma te realiseren.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaams Belang  I  N-VA  I  Zuhal Demir  I  Tom Van Grieken  I  n365