'Vrees voor afstraffing bij volgende verkiezingen is erg groot bij N-VA' Politiek
Politiek

'Vrees voor afstraffing bij volgende verkiezingen is erg groot bij N-VA'

'Vrees voor afstraffing bij volgende verkiezingen is erg groot bij N-VA'

N-VA heeft nog steeds geen keuze gemaakt over de koers die zal gevaren worden bij de formatie van de Vlaamse regering. De partij blijft twijfelen omdat het volgens Het Laatste Nieuws vreest afgestraft te worden bij de verkiezingen in 2024.

"Het uitgangspunt blijft dat een paars-gele coalitie een aantal unieke kansen biedt", schrijft de krant. "Voor N-VA zou het een manier zijn om een streep te trekken onder de kibbelcultuur van de Zweedse coalitie en de schuld daarvoor bij CD&V te leggen. En in functie van de federale regeringsvorming zou het een belangrijk signaal afleveren dat N-VA het echt wel wil proberen met de PS."

De krant meent dat de vrees voor een afstraffing groot is. "Maar bovenal blijft het dé vraag waar de N-VA federaal terechtkomt: in de regering of in de oppositie? Hoewel er kenbaar veel vertrouwen is tussen De Wever en de federale informateurs, blijft het de vraag of N-VA en PS wel in staat zijn om tot een akkoord te komen en of ze dat hoegenaamd echt willen. Binnen beide partijen bestaat daar nog altijd massaal veel scepsis over, ondanks het masseerwerk van Reynders en Vande Lanotte. De vrees voor een afstraffing in 2024 is groot.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws