Donderdag 8 Augustus 2019 - 15:00   I   Bron: HNB  I   door Redactie

Jordan (21) wordt verscheurd door haaien: "Mama, er komt nog een haai!"

De 21-jarige Jordan Lindsey kwam begin juni om bij een haaienaanval op de Bahamas. Haar ouders hebben in een gesprek met ABC News getuigd over de laatste momenten van hun dochter.

Jordan (21) wordt verscheurd door haaien:

Op de derde dag van hun vakantie in de Bahama's besloot de familie Lindsey een excursie te boeken naar Rose Island. “Ikzelf, mijn twee zonen en de vriendin van Jordan, Gianna, zaten op een ander deel van het eiland", vertelt vader Michael Lindsey. "We waren aan het zwemmen bij het strand. Mijn vrouw, Kami en Jordan gingen snorkelen aan de andere kant van het eiland.” 

Plots schreeuwde Jordan erg luid. Haar zus Kami, die enkele meters verderop aan het zwemmen was, dacht dat Jordan een school dolfijnen had gezien. Toen ze het doorhad dat het om haaien ging, zwom ze in de richting van Jordan. “Ze had het heel snel begrepen... Ze besefte het plots... Jordan schreeuwde het uit.”

Nog een haai

In de seconden dat Kami nodig had om naar Jordan te zwemmen, hadden de haaien de rechterarm van haar zus er al afgerukt. Ze had ook bijtwonden in haar beide benen, haar linkerarm en haar onderrug. Kami sleepte haar zus op het droge. “En dan zei Jordan: ‘Mama, er komt nog een haai’ en beet hij in haar onderbeen.” 

Overleden

Eens op het strand bleek dat Jordan nog amper bij bewustzijn was en dat ze hevig bloedde. Ze werd naar het vasteland gebracht, waar een ambulance haar al stond op te wachten. In het ziekenhuis volgde echter het slechte nieuws. “Ik ben binnengelopen”, zegt de vader van Jordan, “en al wat ze konden uitbrengen was: ‘Uw dochter is niet meer’.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jordan Lindsey  I  haai  I  n365