Siegfried Bracke pleit nog steeds voor Vlaams Belang (of sp.a): "We moeten luisteren naar de kiezer" Politiek
Politiek

Siegfried Bracke pleit nog steeds voor Vlaams Belang (of sp.a): "We moeten luisteren naar de kiezer"

Siegfried Bracke pleit nog steeds voor Vlaams Belang (of sp.a): "We moeten luisteren naar de kiezer"

Siegfried Bracke (N-VA) is van mening dat CD&V beter niet aan boord kan meegenomen worden als coalitiepartner. De uittredende coalitie wordt volgens de gewezen kamervoorzitter dus beter niet voortgezet. Daar maakten N-VA, Open VLD en CD&V deel van uit.

"We doen dat beter niet, vooral omdat er een sociale correctie nodig is aan het gevoerde beleid”, zei Bracke. “Kijk naar het Vlaams Belang, dat met een behoorlijk links sociaal-economisch programma de verkiezingen heeft gewonnen. We moeten kijken naar het signaal van de kiezer en dat omzetten in beleid.”

De coalitie N-VA, sp.a en Open VLD maakt volgens Bracke het meeste kans. Ook al blijft hij een minderheidskabinet met gedoogsteun van Vlaams Belang een "interessante" formule vinden.

Federaal

Op het federale niveau pleit Bracke voor onderhandelingen tussen N-VA en PS. "Ik vind dat je hoe dan ook moet praten met de PS, dat is een principe. Maar ik moet bekennen dat ik niet zie hoe je twee benaderingen die zo verschillend zijn ooit in elkaar kunt doen passen. Neem nu de begrotingsoefening waar we voor staan: de PS zal de belastingen willen verhogen, terwijl de N-VA zal willen besparen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws