Besmettelijke huidziekte treft 11 kinderen in kinderopvang in Onkerzele Royalty
Royalty

Besmettelijke huidziekte treft 11 kinderen in kinderopvang in Onkerzele

Besmettelijke huidziekte treft 11 kinderen in kinderopvang in Onkerzele

In de buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos in Onkerzele zijn minstens elf kinderen getroffen door een besmettelijke huisziekte. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Woensdag werd de besmettelijke huidziekte bij een groot deel van de kinderen vastgesteld in kinderopvang De Speeldoos in Onkerzele. "De symptomen zijn rode blaasjes, bij sommige kinderen rond de neus en de mond, bij anderen met irritatie elders op het lichaam. Na een tijdje barsten de blaasjes open en vormt zich een korstje", vertelt Katelijne Steenackers, preventieadviseur bij de stad Geraardsbergen.

De eerste vaststellingen dateren al van enkele weken geleden. “Besmette kinderen mogen niet meer naar de opvang komen zolang er besmettingsgevaar is en er geen behandeling opgestart is. Wij hebben aan de ouders gevraagd om hun kind te laten onderzoeken door de huisarts."

Handygiëne

De ouders krijgen ook raad. “Besmette personen moeten zo veel mogelijk contact met kinderen vermijden. Goede handhygiëne is van cruciaal belang om verspreiding tegen te gaan. Verder hebben wij aan onze kinderverzorgsters de raad gegeven om vroeger alarm te slaan bij dergelijke symptomen", aldus Steenackers.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws