Vrijdag 9 Augustus 2019 - 11:44   I   Foto: Facebook  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Pairi Daiza verwelkomt tweeling babypanda's: "Maar ze krijgen nog geen naam"

Pairi Daiza verwelkomt tweeling babypanda's:

Gisteren kwamen er twee babypanda's tot leven in Pairi Daiza. Mama Hao Hao en papa Xing Hui bevielen van een tweeling. Het is voor Pairi Daiza de tweede bevalling, want Hao Hao beviel ook al eens van Tian Bao, het broertje van de tweeling.

Het park had de zwangerschap van Hao Hao verzwegen. "Dat is ons goed gelukt", aldus zoölogisch directeur Tim bouts. "Dat het een tweeling is, was voor ons ook een verrassing."

Op 8 augstus om 13u26 kwam het jongetje van de tweeling ter wereld. Toen de verzorgers de baby weg namen bij de moeder, en de moeder weer even ging eten, beviel ze niet veel later van een meisje. Voorlopig worden ze 'baby boy and girl' genoemd, want hun Chinese naam krijgen ze pas als ze 100 dagen oud zijn. 

Bijzonder. Want in gevangeschap is het heel moeilijk om met panda's te kweken. Ook in de natuur zou een tweeling niet overleven, omdat de moeder dan één van de twee zou verstoten. Om dat de vermijden, worden de baby's beurtelings bij de moeder gelegd. Dan zou de moeder niet snappen dat het twee verschillende baby's zijn. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pairi Daiza  I  Tweeling  I  Babypanda  I  Reuzepanda  I  Geboorte  I  N365  I  Showbizz