"De Wever kiest voor coalitie van verliezers, volgende week wordt regeerakkoord voorgesteld" Politiek
Politiek

"De Wever kiest voor coalitie van verliezers, volgende week wordt regeerakkoord voorgesteld"

"De Wever kiest voor coalitie van verliezers, volgende week wordt regeerakkoord voorgesteld"

Vlaams formateur Bart De Wever lijkt iedereen te gaan verrassen en meteen een coalitie én regeerakkoord voor te stellen. Die geruchten doen vrijdag de ronde, zo weet persagentschap Belga.

Politicoloog Dave Sinardet reageert alvast niet verrast. "De Wever zal geen definitief engagement aangaan vooraleer er, op zijn minst achter de schermen, een stevige basis is”, zegt Sinardet.

Een Zweedse coalitie, met N-VA, Open VLD en CD&V lijkt nu de meest waarschijnlijke. Bij SP.A heeft men al sinds midden vorige week niet meer samengezeten met de formateur.

Een insider van de Vlaamse onderhandelingen zegt dat de coalitiepartners al lang gekozen zijn en dat volgende week de coalitie én het regeerakkoord zal worden voorgesteld.

Coalitie van verliezers

Ook Sinardet meent dat het opnieuw een Zweedse coalitie zal worden. "Het ziet ernaar uit dat het toch een voortzetting van Zweeds wordt, ondanks de nadelen. Het gaat immers om een coalitie van verliezers, waarin N-VA bovendien opnieuw met CD&V zit opgescheept. Het creëert ook federaal een probleem, waar sp.a een belangrijk bindmiddel met PS had kunnen zijn.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws