Maggie De Block weigert duur geneesmiddel tegen migraine terug te betalen Politiek
Politiek

Maggie De Block weigert duur geneesmiddel tegen migraine terug te betalen

Maggie De Block weigert duur geneesmiddel tegen migraine terug te betalen

Het veelbelovende, maar ook dure middel tegen migraine, Aimovig, wordt niet terugbetaald in ons land. Patiënten en specialisten reageren onthutst.

Het geneesmiddel Aimovig zorgt bij sommige migrainepatiënten voor een enorme verbetering. "We kennen patiënten die hierdoor van 20 dagen met erge migraine terugvallen op gemiddeld zes dagen per maand”, zegt professor Koen Paemeleire (UGent), neuroloog en migraine-expert, in Het Nieuwsblad.

Het middel is echter bijzonder duur. Het kost 500 tot 1.000 euro per maand. Veel patiënten hoopten dan ook dat de overheid dit via de ziekteverzekering zou terugbetalen.

“Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) heeft hierover een negatieve beslissing genomen”, bevestigt het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering. Er zou tussen de overheid en fabrikant Novartis geen vergelijk zijn gevonden over de financiële kant.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws