Zaterdag 10 Augustus 2019 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Michel Wuyts: "Vergelijk Evenepoel niet met Merckx, maar met hém"

Michel Wuyts:

Je kan er echt niet meer omheen: Remco Evenepoel is dé sensatie van het wielrennen. Michel Wuyts wil vooral genieten van het 19-jarige supertalent.

Veel mensen vergelijken Evenepoel al met Eddy Merckx. "Ik heb er geen behoefte aan, maar als het dan toch moet: kies een buitenlander. Dat draagt makkelijker. Zoek een gelijkaardige ­gestalte, dezelfde priemende blik, de capaciteiten van de klimmer én de tijdrijder en kom bij Hinault", zegt Wuyts in zijn column in Het Laatste Nieuws. 

"De Fransman schudde in 1977 West-­Europa wakker met overrompelende winst in Gent-Wevelgem. Daar plakte hij in geen tijd Luik-Bastenaken-Luik en de Dauphiné aan vast. Hinault was toen wel 22. Drie jaar ouder dan ‘il predestinato’, zoals Italianen Evenepoel nu al bestempelen. De voorbestemde heeft zoals ­Hinault de brede waaier van gaven om op ­Touren, Giro’s en Vuelta’s te mikken."

Karakter

"Of dat allemaal lukt, hangt van zijn bereik, ­geduld en karakter af. Ik stel voor om ongedwongen van al zijn stappen te genieten. En trek me intussen in stilte terug. In het besef dat het jonge geluk toch zo broos kan zijn", verwijst Wuyts naar het overlijden van Bjorg Lambrecht.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  sport  I  Michel Wuyts