-->

Omgekomen brandweermannen in Beringen waren jonge vaders

Omgekomen brandweermannen in Beringen waren jonge vaders
Zondag 11 Augustus 2019 - 16:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Belga  I   door Redactie

Bij een zware brand in Beringen zijn twee brandweermannen om het leven gekomen. Ze waren afkomstig van de post Heusden-Zolder. De verslagenheid is bijzonder groot. Vier andere brandweerlieden raakten gewond.

De brand brak vannacht kort na 2 uur uit. Het korps van Beringen was snel ter plaatse, maar er werd versterking geroepen bij de posten van onder meer Tessenderlo en Heusden-Zolder. Twee jonge vaders lieten het leven bij de brand.

Flashover

De brandweermannen kregen het bevel om het gebouw te verlaten. Het gebouw stortte door de hitte en de drukgolf in. Sommige brandweermannen konden zichzelf niet op tijd redden. “In de eerste plaats gaan onze gedachten uit naar de getroffen families van de slachtoffers", reageert zonecommandant Bert Swijsen. "We vangen de collega’s van de slachtoffers zo goed mogelijk op. We gaan proberen dit allemaal beetje bij beetje een plaats te geven."

"Voor ons is dit al zwaar, laat staan voor de families. Er zijn geen woorden voor. We hebben ons FiST-team, fire stress team, van de brandweer. Dan is er bijstand van DSI, de dienst sociale interventie, van het Rode Kruis en slachtofferhulp van de politie. We zullen nog regelmatig bijeenkomen om dit drama te verwerken”, aldus Swijsen.

Verwerkingsproces

Ondanks deze uitzonderlijke omstandigheden blijft het korps toch present om interventies uit te voeren. "Je hoopt dit nooit mee te maken, maar helaas is het vandaag wel gebeurd. Nu zijn er mensen stand-by zodat er operationele ploegen ter beschikking zijn in de andere brandweerposten. Er zal in het verwerkingsproces heel veel tijd overgaan”, klinkt het nog bij de zonecommandant.

TAGS  I  Beringen  I  Heusden-Zolder  I  brandweer  I  n365