Maandag 12 Augustus 2019 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Kiezer dreigt Bart De Wever af te straffen: "Dit is kiezersbedrog"

Bart De Wever kondigde aan minister-president te willen worden. Zo trok hij ook naar de kiezer. Nu blijkt Jan Jambon de nieuwe Vlaamse regering te gaan leiden. Komt de voorzitter van N-VA daar ongestraft mee weg?

Kiezer dreigt Bart De Wever af te straffen:

"Ik zal de Vlaamse lijst in de kieskring Antwerpen trekken en ik verbind daar zeer uitdrukkelijk mijn kandidatuur aan voor het Vlaams minister-presidentschap, als de kiezer dat wenst", zei Bart De Wever op 14 januari.

Het Laatste Nieuws weet heel goed waarom De Wever nu plots het geweer van schouder verandert. "De opvolging van De Wever als burgemeester van Antwerpen is verre van evident, waardoor het verlies van de grootste Vlaamse stad een risico is bij de volgende verkiezingen", klinkt het. Bovendien wordt Jan Jambon geprezen als bestuurder. Hij is dus ook een zeer sterke kracht.

Alleen klinkt er gemor, zelfs in de eigen partij. Ze vinden dat De Wever nu maar eens die taak van minister-president moet opnemen. "Wanneer gaat hij het dan wel doen?", klonk het. Maar vooral de kiezer zal dit mogelijk afstraffen, zo schrijft HLN. "Je kan het niet anders dan kiezersbedrog noemen. De betrouwbaarheid van N-VA krijgt een deuk. Blijft dat kleven?"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  n365