Maandag 14 Januari 2019 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

"Bart De Wever moet opstappen als burgemeester van Antwerpen"

Filip Dewinter vindt dat Bart De Wever niet meer kan aanblijven als burgemeester van Antwerpen. De Wever kondigde aan dat hij Vlaams minister-president wil worden "als de kiezer dat wil". Mogelijk stopt hij dus als burgemeester van Antwerpen na de verkiezingen van 26 mei.

"'Antwerpen is verraden en blijft verweesd achter", reageert Dewinter. "Eerst brengt De Wever de socialisten terug in het stadsbestuur en nu vertrekt hij virtueel als burgemeester nog voor het bestuursakkoord goed en wel gepresenteerd is aan de gemeenteraad."

"Ik dacht nochtans dat het burgemeesterschap zijn voorkeur had en zijn prioriteit zou blijven", stelt hij."'Hoe vaak kan je de kiezer eigenlijk bedotten op korte tijd? De socialisten terug in het bestuur, het confederalisme vijf jaar in de koelkast stoppen en nu zogzegd toch weer op tafel leggen, het minister-presidentschap,.. Wie gelooft De Wever nog?"

Ook Antwerps Groen-kopstuk Wouter Van Besien vindt dit niet door de beugel kunnen. '"ls hij consequent is, neemt hij vandaag al ontslag als burgemeester', zegt Van Besien over De Wever. "Burgemeester van Antwerpen is geen plan B."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  N-VA  I  Wouter Van Besien  I  Filip Dewinter  I  n365