Maandag 12 Augustus 2019 - 21:20   I   Foto: Photonews  I   Bron: VTM NIEUWS  I   door Redactie

"We moeten geen verkiezingen meer organiseren": Dedecker haalt keihard uit naar N-VA

Jean-Marie Dedecker heeft zwaar uitgehaald naar N-VA, nochtans de partij waar hij als onafhankelijke op de lijst van stond bij de verkiezingen. N-VA gaat opnieuw met Open VLD en CD&V in zee voor de vorming van een Vlaamse regering. Een voortzetting van de Zweedse coalitie noemt Dedecker "platte volksverlakkerij”.

Dedecker pleit er al lang voor om met Vlaams Belang te regeren. De Wever laat weten dat regeren met extreemrechts “onmogelijk” is. "Als het zo zit, moeten we geen verkiezingen meer organiseren hé. Dat zijn verloren kosten”, zegt de burgemeester van Middelkerke aan VTM NIEUWS.

“Dit is een compleet gemiste kans. Platte volksverlakkerij. En het ligt zowel aan de N-VA als aan de anderen. Geen enkele partij wil een coalitie vormen met het Vlaams Belang erbij, maar De Wever had dan ook kunnen achteroverleunen en zeggen: vorm nu zelf maar een regering. Hij heeft de sleutel in handen.”

Afstraffing

Dedecker waarschuwt N-VA ook voor de gevolgen op federaal vlak. "Als er nu geen federale regering kan gevormd worden en er nieuwe federale verkiezingen komen, dan vrees ik dat de N-VA gedecimeerd wordt. Dit kan toch niet? Een mislukte regering, en ze doen doodgemoedereerd verder!”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jean-Marie Dedecker  I  n365