Dinsdag 13 Augustus 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Gilbert waarschuwt Evenepoel: "Doe het niet, Remco"

Gilbert waarschuwt Evenepoel:

Remco Evenepoel verhuist naar Monaco of Andorra. Op zijn negentiende vindt zijn ploegmaat bij Deceuninck-Quick.Step Philippe Gilbert dat echter te vroeg.

Gilbert zag Evenepoel winnen in de Clasica San Sebastian. "De manier waarop was ongelofelijk: op zijn gezicht zag je niet eens pijn. Terwijl de Clasica toch geen simpele koers is om te winnen. Remco doet dingen die niemand sinds Merckx heeft gedaan", vertelt Gilbert in Het Nieuwsblad.

“Op die eerste trainingskampen viel me vooral op hoeveel hij trainde, meer dan de trainers vooropstelden. Ik had toen echt schrik dat hij te veel zou doen op zijn leeftijd. Had ik op mijn negentiende zoveel getraind, ik was eraan kapotgegaan, zeker weten. Nooit had ik dat gekund.”

Gilbert vindt het dan ook te vroeg voor Evenepoel om al naar Monaco te verhuizen. “Remco weet wat ik daarover denk, maar het is aan hem om te beslissen. Ik kan alleen mijn mening geven. Om eerlijk te zijn, ik vind het te vroeg", stelt hij.

"Als ik zie hoe sterk de band is met zijn ouders, die mensen staan ongelofelijk achter hem. Ook dankzij hen staat hij waar hij nu staat en dat moet hij goed beseffen. Die band mag je niet te snel doorknippen. Als je alleen naar Monaco gaat, beland je in een ander leven: zelf je was doen, zelf eten maken, zelf naar de winkel gaan. Dat is alles samen twee, drie uur extra per dag dat je bezig bent."

"De impact daarvan op je training is enorm", waarschuwt Gilbert. "Er zijn veel renners in Monaco, maar die zijn gesetteld met een vrouw of een vriendin. Alleen in Monaco wonen? Ik zie weinig renners die dat doen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Philippe Gilbert  I  Remco Evenepoel  I  sport