Dinsdag 13 Augustus 2019 - 08:08   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

De Wever: "Aan tafel is Vlaams Belang vriendelijk, daarbuiten is het een propagandamachine"

Bart De Wever heeft in Terzake uitgebreid uitgelegd waarom hij geen coalitie vormt met Vlaams Belang. "Ik merk ook wel dat Vlaams Belang een partij is die twee gezichten heeft", zegt de voorzitter van N-VA.

De Wever:

"Aan tafel is Vlaams Belang vriendelijk en constructief, maar daarbuiten blijft het een propagandamachine, een rechts-populistische partij", zegt De Wever. "Ze moeten stoppen met de campagnes op sociale media, zo lukt het niet om gesprekspartners te charmeren."

Vlaams Belang maakte zelf de gesprekken kapot met de campagnetaal op sociale media, zo stelt De Wever. "De informatiefase is de delicaatste die er is, vrijage werkt niet als je een potentiële partner aframmelt", klinkt het.

Van Grieken

Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, reageert ontgoocheld. "De gesprekken waren constructief, maar er komt geen echte verandering", vertelde hij aan Terzake. "De partijen die de verkiezingen verloren hebben, zetten De Wever het mes op de keel."

Van Grieken noemde de vernieuwde Zweedse coalitie de 'loserliga'. "Ik kan het niet anders noemen", zegt hij. "De democraten moeten zichzelf de vraag stellen of ze wel nog democratisch zijn. Nu geven ze het signaal dat ze toch niet luisteren naar wat de kiezer wil." 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  Tom Van Grieken  I  N-VA  I  Vlaams Belang  I  n365