Dinsdag 13 Augustus 2019 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Grote opschudding: "PS is klaar om met de N-VA over confederalisme te onderhandelen"

Charles Picqué (PS) is van mening dat N-VA "het signaal zou moeten geven dat ze bereid is om een socio-economische prijs te betalen voor haar confederalisme”. Voor ontslagnemend minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) is dat het bewijs dat PS meegaat in de dynamiek van het confederalisme.

Grote opschudding:

“Charles Picqué zegt duidelijk dat de PS klaar is om met de N-VA over confederalisme te onderhandelen! Als die stelling bevestigd wordt door het bestuur van de PS, dan is het dus de bedoeling om de N-VA te doen betalen voor haar institutioneel project”, aldus Wilmès.

Piqué benadrukt in eigen naam te spreken en die mening verschilt fors van het officiële standpunt van de PS. Volgens La Dernière Heure wordt die mening echter ook gedeeld door anderen bij de Franstalige socialisten.

"Onaanvaardbaar"

“Deze grote ruilhandel tussen de PS en de N-VA is gewoonweg onaanvaardbaar voor de MR", reageert Wilmès. "We hebben het communautaire niet vijf jaar lang in de ijskast gezet onder de regering-Michel, om nu plotseling in de preludes van de scheiding van België te duiken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  PS  I  Piqué  I  Wilmès  I  N-VA  I  MR  I  n365