Dinsdag 13 Augustus 2019 - 21:00   I   door Redactie

Grootmoeder (61) bevalt van haar eigen kleinkind: "Waarom is hier zoveel om te doen?"

Twee Amerikaanse homo’s zijn de trotse ouders Uma Louise. Het was grootmoeder Cecile Eledge (61) die het kindje negen maanden gedragen heeft en ervan beviel.

Grootmoeder (61) bevalt van haar eigen kleinkind:

“Voor mij was er geen verschil met dertig jaar geleden, toen ik mijn eigen kinderen op de wereld zette. Het verbaasde mij dat er zo veel om te doen was”, zegt de vrouw in de Britse ontbijtshow ‘Good Morning Britain’. “Ik heb genoten van mijn zwangerschap. Ik zou het zo opnieuw doen.”

Groen licht

Haar zoon Matthew en zijn vriend Elliot Dougherty zijn sinds 2015 getrouwd. Ze kozen voor IVF om hun kinderwens te vervullen. De zus van Eliott stelde met plezier haar eicellen ter beschikking. Oma Cecile wilde wel draagmoeder zijn.

"Voor de grap legde ik die optie op tafel, maar de verpleegster bleef heel serieus. Ze wilde weten of Cecile in goede gezondheid verkeerde en nog over een baarmoeder beschikte", vertelt Matthew. Na de nodige tests werd het licht op groen gezet.

Geen verschil

“Op zich merkte ik niet veel verschil met mijn vorige zwangerschappen", vertelt Cecile. "Al had ik nu misschien wel net iets meer last van ochtendmisselijkheid. De weeën? Die pijn herinnerde ik me nog levendig, ja.”

Uma Louise woog bij de geboorte 2,6 kilogram. “Ik had toen zeker niet zo veel media-aandacht verwacht. Voor mij was het de normaalste zaak van de wereld. Elke moeder zou dit toch voor haar kind doen?”

Wat is jouw mening?

TAGS  I   Cecile Eledge  I  n365