Woensdag 14 Augustus 2019 - 09:00   I   door Redactie

Marc Coucke krijgt hevige kritiek: “Dat is echt niet verstandig"

Zelfs na de komst van Vincent Kompany wordt het voorlopig maar niet rustig bij RSC Anderlecht. Dat ex-voorzitter Roger Vanden Stock vorige week zwaar uithaalde naar Marc Coucke, helpt dan ook niet bepaald.

Marc Coucke krijgt hevige kritiek: “Dat is echt niet verstandig

"Het had wel iets contradictorisch, het interview dat Roger Vanden Stock vorige week na lang stilzwijgen in De Morgen gaf", schrijft Jacques Sys in zijn column in Sport/Voetbalmagazine. "Van de ene kant benadrukte de vroegere Anderlechtvoorzitter nu heel gelukkig te zijn, hij bezoekt zelfs kerken om zich te bezinnen en voert diepe gesprekken met een abt. Dat soort spiritualiteit hadden we nooit in hem gezien."

"Maar anderzijds leeft hij nog altijd met een diep ingewortelde frustratie over dat wat er de afgelopen maanden is gebeurd, over de breuk met een rijke historie, over de naamsverandering van het stadion en nog veel meer. Het waren uitspraken die niet bij Vanden Stock passen en de waardigheid van Anderlecht aantasten."

"Coucke zet zichzelf onder druk"

"Marc Coucke heeft het niet kunnen laten om daar via giftige tweets op te reageren. Dat is niet verstandig", meent Sys. "In zijn functie hoor je daar boven te staan, je emoties te controleren en je te richten op het heden. Maar het toont vooral dat ook Coucke zichzelf onder druk zet. Zijn passage in Anderlecht is nog altijd geen succes. De mensen die hij destijds van Oostende meebracht en van wie velen er alweer zijn verdwenen, het povere, bij momenten beschamende spel, dan moet je zelf al eens voor de spiegel gaan staan.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport