Woensdag 14 Augustus 2019 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

MR wil niet over confederalisme praten: "Wie dat wil, moet maar verhuizen"

MR wil niet over confederalisme praten:

De Franstalige liberalen zijn niet bereid om over confederalisme te praten. Dat zei Jean-Luc Crucke, ondervoorzitter van MR, in De Ochtend op Radio 1. Zulke onderhandelingen ziet hij als een opstap naar het einde van België. “Wie dat wil, moet maar verhuizen.”

"Er zijn zoveel definities van confederalisme, N-VA heeft er zelf niet eens één. Over mogelijkheden om de bestuurbaarheid van het land groter te maken en het te laten, moeten we zeker kunnen spreken", aldus Crucke. De grootste partijen van Vlaanderen en Wallonië, N-VA en PS, moeten eerst rond de tafel gaan zitten, meent Crucke. “Anders komt er geen oplossing.”

Crombez

SP.A-voorzitter John Crombez sloot institutionele gesprekken niet uit. Als N-VA en PS rond de tafel gaan zitten “zal het behoud van de federale sokkel van de sociale zekerheid daarbij zeker op tafel komen. Maar als men wil spreken over de organisatie van het land zelf - of dat dan confederalisme heet of iets anders - en er is een grote partij die dat vraagt, dan moet daar even goed naar geluisterd worden", zei Crombez in Terzake.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jean-Luc Crucke  I  MR  I  John Crombez  I  n365