Woensdag 14 Augustus 2019 - 18:30   I   door Redactie

Vanhaezebrouck waarschuwt Club en Anderlecht: “Dat is heel gevaarlijk”

Hein Vanhaezebrouck bekijkt het voetbal tegenwoordig van een andere kant. De ex-trainer van onder meer KV Kortrijk, KRC Genk, AA Gent en Anderlecht werkt momenteel als analist en hij ziet hoe de Belgische topclubs de ene grote transfer na de andere doen.

Vanhaezebrouck waarschuwt Club en Anderlecht: “Dat is heel gevaarlijk”

Vanhaezebrouck is blij dat spelers als Vincent Kompany, Simon Mignolet en Nacer Chadli vanaf heden in België spelen, maar tekent tegelijkertijd ook wat voorbehoud aan. Zo waarschuwt hij Club Brugge en Anderlecht nu al.

"Er schuilt wel één gevaar in: het grote loonverschil tussen die topspelers en de rest. Zo'n Mignolet bij Club of Chadli bij Anderlecht verdient nu een pak meer dan de meeste spelers", aldus Vanhaezebrouck.

"Mignolet en Kompany steken er met kop en schouders bovenuit"

"Zodra het wat minder begint te lopen, gaan ploegmaats daar altijd over morren. Dat ervoer ik na de Champions League-campagne met Gent. Als de ene een beter contract kreeg, wilde de andere dat natuurlijk ook. Maar zolang ze er met kop en schouders boven uitsteken, is er gelukkig geen probleem. En dat is in het geval van Mignolet en zeker Kompany absoluut het geval", besluit de analist.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal