"Wat Marc Coucke heeft gedaan, is echt onbegrijpelijk" Sport
Sport

"Wat Marc Coucke heeft gedaan, is echt onbegrijpelijk"

"Wat Marc Coucke heeft gedaan, is echt onbegrijpelijk"

Marc Coucke staat opnieuw in het oog van de storm. De voorzitter van RSC Anderlecht hield zich de jongste tijd gedeisd, maar na uitlatingen van zijn voorganger Roger Vanden Stock doorbrak Coucke het stilzwijgen.

Coucke zette Vanden Stock op zijn plaats, maar dat stuit op onbegrip. Ook bij journalist François Colin. In zijn column in Sport/Voetbalmagazine haalt Colin uit naar Coucke.

Démission

"Roger Vanden Stock stortte zijn hart uit in de armen van Hugo Camps. ‘Zelfs mijn verleden werd door de nieuwe eigenaars afgepakt’, jammerde de ex-voorzitter. ‘Alles van het oude moest weg, buiten, démission. Er was niets meer goed aan de rijke historie van de club. Coucke is ruig te werk gegaan in zijn liquidatieobsessie.’ Niet eens zulke harde woorden en veel waarnemers waren veel eerder al tot die conclusie gekomen."

"En helemaal niet onbegrijpelijk voor iemand van 77 die 21 jaar de club leidde en pas 27 was toen zijn vader tot het bestuur van Sporting toetrad. Je hebt niet veel empathie nodig om te begrijpen dat hij met pijn in het hart ervoer dat bijna al zijn vroegere medewerkers bij het huisvuil werden gezet", aldus Colin.

(Lees verder onder de foto)

"Wat Marc Coucke heeft gedaan, is echt onbegrijpelijk"

Donald Trump

Colin heeft dan ook geen begrip voor de reactie van Coucke. "Minder begrijpelijk was dat Marc Coucke meteen uithaalde in de stijl van die andere president die tenen heeft van hier tot in Alaska. Als een onvervalste Donald Trump ontketende hij een Twitterstorm: ‘Zakken gevuld, lijken en belangenvermenging weggemoffeld en nu maar columns schrijven, interviews geven en geruchten/leugens verspreiden.’"

"Du jamais vu in ons voetbal en al zeker in wat ooit een Huis van Standing was. Wat de ex-baas van KV Oostende bedoelde, is volstrekt onduidelijk. Als Marc Coucke al die dingen ontdekt heeft, moet hij naar de rechter stappen. En de hand in eigen boezem steken, want als er lijken uit de kast vallen, betekent dit dat hij zijn huiswerk niet goed heeft gemaakt."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws