-->

Moeder van Syriëstrijder eist dwangsom van 10.000 euro per dag van ons land

Moeder van Syriëstrijder eist dwangsom van 10.000 euro per dag van ons land
Donderdag 13 December 2018 - 07:34   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De grootmoeder van de twee kinderen van Syriëstrijder Amina Ghezzal eist een dwangsom van 5.000 euro per dag per kind dat ons land niet het nodige zou doen om hen te repatriëren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Op 19 december moet de Brusselse kortgedingrechter beslissen of de staat ervoor moet zorgen dat de twee zusjes van 2 en 4 jaar oud, naar België kunnen terugkeren. Hun moeder werd tot tien jaar cel veroordeeld in Turkije voor terroristische activiteiten. Sindsdien verblijven de kinderen bij een tante van hen. 

Omdat ze niet over identiteitsdocumenten over een geboorte-akte beschikken, kunnnen ze zomaar niet terugkeren naar België. De oma eist een fikse dwangsom, de Belgische staat verzet zich daar tegen.

 "We kunnen niet zomaar iedereen binnenlaten die beweert een band te hebben met ons land", klinkt het. "Er zijn procedures. Als de afstamming via gerechtelijke weg wordt vastgesteld, kunnen we daarna de repatriëring mogelijk maken." Volgens de advocaat van de Belgische staat is er ook geen hoogdringendheid. "Deze situatie is al bijna een jaar bekend."

TAGS  I  Syriëstrijder