Liverpool verovert Europese Supercup na penaltythriller tegen Chelsea Sport

Liverpool verovert Europese Supercup na penaltythriller tegen Chelsea

Liverpool mag de Europese Supercup in zijn prijzenkast zetten. De ploeg van Jürgen Klopp won woensdagavond na 120 spannende minuten én een strafschoppenreeks van Chelsea.

In de eerste helft namen beide teams een ietwat afwachtende houding aan. Tien minuten voor de pauze was het Chelsea dat plots op voorsprong kwam. Met een knappe ingeving zette Pulisic zijn maatje Giroud alleen voor doel en de Fransman vloerde Adrian: 0-1. Een flauw Liverpool trok zo met een achterstand naar de kleedkamer.

Na rust toonde Liverpool, met dank aan de ingevallen Firmino, een ander gelaat. Na amper drie minuten zette de Braziliaan zijn ploegmaat Mané op weg naar de gelijkmaker. Ondanks het feit dat het spel goed op en neer ging en er kansen waren, ging het toch naar verlengingen.

Daarin zette Firmino Mané opnieuw op weg naar een goal. Chelsea hing in de touwen, maar vocht terug. Het kreeg een strafschop en die werd omgezet door Jorginho. Op naar strafschoppen dan maar. En daarin toonde