Nick A. (23) steekt zijn grootvader in Moerbeke neer met een schaar omdat hij geen geld voor drugs krijgt, grootmoeder kan vluchten Royalty
Royalty

Nick A. (23) steekt zijn grootvader in Moerbeke neer met een schaar omdat hij geen geld voor drugs krijgt, grootmoeder kan vluchten

Nick A. (23) steekt zijn grootvader in Moerbeke neer met een schaar omdat hij geen geld voor drugs krijgt, grootmoeder kan vluchten

23-jarige Nick A. heeft woensdagavond zijn 81-jarige grootvader doodgestoken met een schaar. Toen zijn grootmoeder tussenbeide wilde komen, keerde hij zich ook tegen haar.

De jongeman ging in Moerbeke (Geraardsbergen) bij zijn grootouders vermoedelijk geld vragen om drugs. Wellicht weigerde zijn opa Julien dat en heeft hij daarom uitgehaald.

Ouders

"We zijn volledig in shock. We begrijpen totaal niet wat Nick bezield heeft", zouden de ouders volgens hun omgeving gezegd hebben. Het koppel kreeg woensdagavond te horen dat hun 81-jarige vader vermoord was en dan nog eens door hun eigen zoon.

"Dit is de grootste nachtmerrie die je als ouder kan overkomen”, klinkt het in hun entourage in Het Laatste Nieuws. “Die mensen zijn hier helemaal ondersteboven van. Ze weten niet wat ze met hun emoties moeten aanvangen. Moeten ze verdrietig zijn of boos? Of allebei? Het is allemaal zo verwarrend.”

Grootmoeder op de vlucht

Nick A. belde rond 19.15 uur aan bij zijn grootouders. Hij woonde bij zijn ouders, in dezelfde straat als hen. Vrijwel onmiddellijk ontstand er een felle ruzie. Grootmoeder Lucille hoorde het tumult, maar eens ze in de gang was, lag opa al dood. Hij keerde zich ook tegen de de grootmoeder, maar zij kon vluchten en de hulpdiensten verwittigen.

Toen de hulpdiensten kwamen zat Nick A. naast het lichaam van zijn grootvader te wachten. Hij liet zich gewillig arresteren en verzette zich niet. De twintiger kampt met psychische problemen en een drugsverslaving.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws