Vande Lanotte en Reynders werken aan ongezien plan: Wie akkoord is met neutraal regeerprogramma zit meteen in regering Politiek
Politiek

Vande Lanotte en Reynders werken aan ongezien plan: Wie akkoord is met neutraal regeerprogramma zit meteen in regering

Vande Lanotte en Reynders werken aan ongezien plan: Wie akkoord is met neutraal regeerprogramma zit meteen in regering

Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders komen met een totaal nieuw plan om N-VA en PS mee in het bad te krijgen op federaal vlak. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Reynders en Vande Lanotte hebben een nieuw politiek concept uitgewerkt: de programma­regering. Ze stellen rond een reeks thema's, zoals migratie, klimaat en sociale zekerheid - een programma samen met concrete doelstellingen en hoe ze die kunnen halen. Nadien zal het programma voorgelegd worden aan de partijen. Wie zich daar akkoord mee verklaart, zal automatisch in de federale regering zitten.

Het recept werd in de Wetstraat nog nooit toegepast. Zo zou de federale regeringsvorming dan toch moeten lukken. Men wil ideologische conflicten vermijden en ervoor zorgen dat verschillende partijen samenwerken aan een neutraal regeerprogramma, dat noch links noch rechts is. De informateurs zullen hun plan bij het volgende tussentijds verslag bij de koning uit de doeken doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws