Vrachtwagenchauffeur doet akelige ontdekking in Antwerpen: Zeven vluchtelingen zitten verscholen in zijn oplegger Royalty
Royalty

Vrachtwagenchauffeur doet akelige ontdekking in Antwerpen: Zeven vluchtelingen zitten verscholen in zijn oplegger

Vrachtwagenchauffeur doet akelige ontdekking in Antwerpen: Zeven vluchtelingen zitten verscholen in zijn oplegger

Een vrachtwagenchauffeur aan Linkeroever werd er donderdagvoormiddag op gewezen door getuigen dat er mogelijk mensen in zijn oplegger zaten. “Volgens de getuigen zouden de betrokkenen op de snelweg hun hoofd door het zeil naar buiten gestoken hebben”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Met gebaren konden de getuigen de vrachtwagenchauffeur duidelijk maken dat er wat aan de hand was en volgden de truck tot aan het politiekantoor op de Halewijnlaan in Antwerpen.

“Daar klopten ze aan met de melding dat er vermoedelijk mensen in de vrachtwagen zaten die illegaal in het land waren”, zegt Bruyns aan Gazet van Antwerpen.

Groot-Brittannië

Dat bleek ook het geval te zijn. In de oplegger werden zeven vluchtelingen, onder wie vier vrouwen en drie mannen, aangetroffen. Ze probeerden vermoedelijk via de vrachtwagen naar Groot-Brittannië te reizen.

De vluchtelingen werden in goede gezondheid meegenomen naar het politiekantoor. Hun dossier werd overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken. Ze verklaarden dat ze afkomstig zijn uit Eritrea.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws