Vrijdag 16 Augustus 2019 - 17:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Prins Harry en Meghan Markle krijgen keiharde kritiek te slikken: "Wat een hypocrieten!"

Prins Harry en Meghan Markle krijgen keiharde kritiek te slikken:

Prins Harry en Meghan Markle liggen onder vuur in Groot-Brittannië. Dit omdat ze met een privéjet naar Ibiza vlogen om de 38ste verjaardag van Meghan te gaan vieren.

Harry zei eerder nog dat hij veel gaf om het klimaat, maar dat laat hij toch allerminst blijken door met een privéjet te vliegen voor een snoepreisje. Royaltywatcher Katie Nicholl noemt de twee "hypocrieten".

"Deze week vlogen Harry en Meghan in een privéjet naar Ibiza om de 38ste verjaardag van de hertogin van Sussex te vieren en enkele dagen ervoor vloog Harry ook al met een privéjet en een helikopter naar het Google Camp op Sicilië… om er te praten over klimaatverandering. Hij speechte er zelfs, zeggend dat het hoog tijd was dat mensen actie ondernamen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen", aldus Nicholl.

Enorme impact

De Britse tabloid The Sun ging nog een stap verder en berekende de impact van zo'n privévlucht. Die is énorm. “De privéjet creëerde zeven keer meer CO2 per persoon dan een van de negen dagelijkse lijnvluchten van Londen naar het Spaanse vakantie-eiland.” 

TAGS  I  Prins Harry  I  Meghan Markle  I  shownieuws