'Op deze opmerkelijke manier loste Club conflict tussen Vormer en Leko op' Sport
Sport

'Op deze opmerkelijke manier loste Club conflict tussen Vormer en Leko op'

'Op deze opmerkelijke manier loste Club conflict tussen Vormer en Leko op'

Het botste vorig seizoen meer dan eens tussen toenmalig Club Brugge-trainer Ivan Leko en kapitein Ruud Vormer. In de bestuurskamer bleef van blauw-zwart bleef men evenwel rustig en loste men het probleem op een opmerkelijke manier op.

Het Laatste Nieuws onthult dat Vormer reeds tijdens het seizoen van het bestuur te horen kreeg dat Leko geen nieuw contract zou krijgen. Op die manier slaagde Club Brugge erin zijn aanvoerder voor zich te winnen en het probleem in de kiem te smoren.

"Ondanks een straf eerste halfjaar onder Leko - in december telde Vormer maar liefst 13 assists - dat resulteerde in een Gouden Schoen, boterde het hoe langer hoe minder tussen de twee. Een niet op te lossen clash bleef evenwel uit", schrijft de krant.

Ego aan de kant

"Vormer zette zijn ego opzij, met een hoger doel in gedachten: opnieuw kampioen worden en zo rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League. Gesterkt door de signalen uit de bestuurskamer dat het aflopende contract van Leko niet zou verlengd worden en Clement hoog op het verlanglijstje stond", voegt HLN er nog aan toe.

Ondertussen voelt Vormer zich opnieuw als een vis in het water. Nog meer dan eender welke Club-speler is hij maar wat blij dat Philippe Clement terug is en blauw-zwart opnieuw in een 4-3-3 speelt. Het is het geliefde systeem van Vormer, die in zijn huidige rol meer vrijheid heeft om zijn ding te doen. En dat loont, want in de eerste drie competitiewedstrijden was de Nederlander al goed voor drie assists.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws