Doodsbedreigingen, tent vernield, boegeroep en vriendinnen bedreigd: Anuna De Wever heeft Pukkelpop moeten verlaten Royalty
Royalty

Doodsbedreigingen, tent vernield, boegeroep en vriendinnen bedreigd: Anuna De Wever heeft Pukkelpop moeten verlaten

Doodsbedreigingen, tent vernield, boegeroep en vriendinnen bedreigd: Anuna De Wever heeft Pukkelpop moeten verlaten

Anuna De Wever (18) heeft gisteren boegeroep over zich heen gekregen toen ze het podium van Pukkelpop beklom. Het gezicht van 'Youth for Climate' wilde het publiek warm maken voor 'Clap for Climate' om zo de aandacht te vestigen op het klimaat. Dat draaide anders uit. Later werden ook haar vriendinnen bedreigd. De Wever heeft het festival intussen verlaten.

De muziek ging in de Boiler Room op Pukkelpop even uit en er werden enkele boodschappen over het klimaat geprojecteerd. De Wever kreeg geen bijval. Op een bescheiden applaus na kreeg ze vooral boegeroep te horen.

Doodsbedreigingen

Toen De Wever terugkeerde naar de camping met haar vriendinnen werd ze lastiggevallen door mannen met Vlaamse leeuwenvlaggen. Ook hun partytent en enkele andere tenten werden kapotgemaakt. Vervolgens kwam de security ter plekke. Er zou ook gegooid zijn met flessen en er is sprake van doodsbedreigingen.

"Ook positief"

De Wever zelf benadrukt dat ze ook positieve reacties kreeg. “Er zijn op elk festival waar we komen gemengde reacties. Er is applaus, maar evengoed boegeroep. Het belangrijkste is dat mensen de boodschap die we willen uitdragen meekrijgen.” Anuna heeft het festival intussen wel verlaten en laat aan Het Nieuwsblad weten dat ze niet meer terugkeert.

De organisatie van Pukkelpop heeft een intern onderzoek ingesteld. Anuna De Wever heeft vooralsnog geen klacht ingediend. Als er stappen ondernomen moeten worden, dan zullen we dat doen. We vinden dat zoiets op een festival absoluut niet door de beugel kan”, zegt woordvoerder Frederik Luyten aan Het Laatste Nieuws. “De aandacht op de groep vriendinnen zal verscherpt worden. De security zal alerter op hen zijn en een oogje in het zeil houden.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws