Guy Vanhengel vergelijkt strategie van Theo Francken met Nazi-Duitsland: "Ik zou hem mijn kinderen niet toevertrouwen" Politiek
Politiek

Guy Vanhengel vergelijkt strategie van Theo Francken met Nazi-Duitsland: "Ik zou hem mijn kinderen niet toevertrouwen"

Guy Vanhengel vergelijkt strategie van Theo Francken met Nazi-Duitsland: "Ik zou hem mijn kinderen niet toevertrouwen"

De Brusselse politicus Guy Vanhengel (Open VLD) heeft op Twitter zwaar uitgehaald naar Theo Francken (N-VA). Hij vergeleek de strategie van Francken voor het Vlaamse onderwijs met die van Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Francken plaatste op Twitter een foto van een vergadertafel waar onderwijs op de agenda stond. “Lange werkdagen. Onderwijs is de allermooiste Vlaamse bevoegdheid. Het gaat over onze jeugd, de toekomst van onze natie”, schreef Francken bij de foto over de voorbereiding van op Vlaamse regeringsonderhandelingen.

Vanhengel reageerde op Twitter scherp op die laatste zin. "De jeugd in dienst van de natie. Waar en wanneer hebben we dat nog gehoord?”, vraagt hij zich af. Het was ee nverwijzing naar Nazi-Duitsland.

Kinderen

“Doet hij het met opzet? Of is hij gewoon zo?”, vraagt Vanhengel zich nog af. “Ik zou hem mijn kinderen niet toevertrouwen. Goed begonnen is inderdaad half gewonnen. Dus best niet beginnen met dit heerschap.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws