Wielerlegende Felice Gimondi (76) is overleden Sport
Sport

Wielerlegende Felice Gimondi (76) is overleden

Wielerlegende Felice Gimondi (76) is overleden

Wielerlegende Felice Gimondi is overleden. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaan was een generatiegenoot van Eddy Merckx. Hij won drie keer de Giro, één keer de Tour en één keer de Vuelta. Hij werd 76 jaar.

Gimondi kreeg vanmiddag een hartaanval, toen hij aan het zwemmen was in het Siciliaanse dorpje Giardini-Naxos. De redders haalden hem meteen uit het water, maar alle hulp kwam te laat. Op 29 september zou hij 77 zijn geworden.

In zijn allereerste profjaar, hij was toen 22, won hij meteen zijn allereerste Tour. Gimondi was een supertalent. De ronde van Italië schreef hij in 1967, 1969 en 1976 op zijn naam.

Straf rijtje

Hij is een van de zeven renners die de drie grote ronden op zijn naam wist te schrijven. Hij staat in het rijtje Jacques Anquetil-Eddy Merckx-Bernard Hinault-Alberto Contador-Vincenzo Nibali-Chris Froome.

Gimondi had dan nog pech dat hij tegen Merckx moest rijden in die tijd. Anders had hij wellicht nog veel meer koersen gewonnen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws