Pascale Naessens is zeer openhartig: "Mijn verdrietigste periode ooit, ik geraak hier nooit meer vanaf" Buitenland
Buitenland

Pascale Naessens is zeer openhartig: "Mijn verdrietigste periode ooit, ik geraak hier nooit meer vanaf"

Pascale Naessens is zeer openhartig: "Mijn verdrietigste periode ooit, ik geraak hier nooit meer vanaf"

Pascale Naessens (50) schrijft nu boeken over gezond eten. Zelf kampte ze echter jarenlang met een eetprobleem. Dat vertelt ze in Het Nieuwsblad.

"Van mijn negentien tot dertig heb ik een strijd gevoerd met mijn eetgewoontes, een strijd in de vorm van een eetverslaving. Ik was nooit verzadigd, hunkerde voortdurend, terwijl ik best veel at en daardoor bijkwam. Volgens de psycholoog draaide het om wilskracht. Ik moest mijn leven maar eens in handen nemen", vertelt Pascale.

"De diëtiste gaf het klassieke advies: drie sneetjes brood ’s morgens, twee patatjes ‘s middags, weinig vet", gaat Pascale verder. "Maar ik kon mij daar niet aan houden, waardoor ik alleen maar ongelukkiger werd, want het lag duidelijk aan mij. Die eetverslaving is mijn verdrietigste periode ooit. Een verslaving palmt al je gedachten in. En altijd die angst: ik ga er nooit van af geraken."

Vrijheid terug

Pascale vond zelf de oplossing voor haar probleem. "Uiteindelijk ben ik zelf gaan zoeken. Mijn grootste aha-moment kreeg ik toen ik op de onterechte demonisering van vetten uitkwam. Ik ging meer vet eten en bouwde koolhydraten af. Ik woog me toen nog maar één keer per week. Ik dacht: Ik heb geen honger gehad, ik ben zeker bijgekomen. Maar ik was afgevallen! Zo heb ik met vallen en opstaan mijn vrijheid teruggewonnen.”

Populair

Laatste nieuws