-->

Pakkend afscheid van brandweermannen Chris (42) en Benni (36): "Je was de beste papa die ik me kon inbeelden"

Pakkend afscheid van brandweermannen Chris (42) en Benni (36):
Zaterdag 17 Augustus 2019 - 18:00   I   Foto: VTM NIEUWS   I  Bron: HLN  I   door Redactie

In de brandweerkazerne van Heusden is afscheid genomen van de twee omgekomen brandweermannen van het brandweerkorps van Heusden-Zolder. Honderden collega's van brandweerkorpsen over het hele land vormden een indrukwekkende erehaag.

De lichamen van de 42-jarige Chris en zijn 36-jarige collega Benni werden met twee brandweerwagens langs de erehaag een laatste keer naar de kazerne gebracht. Daar zaten onder meer hun vrienden en familie op hen te wachten.

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem was ook aanwezig en bekroonde beide heren postuum met het Burgerlijk Kruis eerste klasse voor moed en opoffering.

Dochter aan het woord

Zowel Benni als Chris laten een vrouw en kinderen achter. De dochter van Chris nam het woord tijdens de afscheidsplechtigheid. “Papa, je was altijd zo goedlachs en hebt me zoveel geleerd. Je was de beste papa én echtgenoot die we ons kunnen inbeelden.”

De twee brandweermannen kwamen om het leven tijdens een interventie in de Koolmijnlaan in Beringen. Ze geraakten niet meer tijdig weg uit het pand toen er een flashover plaatsvond.

TAGS  I  Heusden-Zolder  I  brandweer  I  n365