Kyra Gantois niet akkoord met maatregelen op Pukkelpop nadat Anuna De Wever belaagd werd: "Vlaggen wegnemen is er een beetje over" Royalty
Royalty

Kyra Gantois niet akkoord met maatregelen op Pukkelpop nadat Anuna De Wever belaagd werd: "Vlaggen wegnemen is er een beetje over"

Kyra Gantois niet akkoord met maatregelen op Pukkelpop nadat Anuna De Wever belaagd werd: "Vlaggen wegnemen is er een beetje over"

Klimaatactiviste Kyra Gantois heeft zich uitgesproken tegen de beslissing van de organisatie van Pukkelpop om Vlaamse strijdvlaggen te verbieden op het festivalterrein. De organisatie heeft zich intussen ook verontschuldigd voor het verwijderen van Vlaamse vlaggen.

Gantois is net als Anuna De Wever aanwezig op Pukkelpop. De klimaatactivistes werden op boegeroep onthaald en ze werden ook belaagd door extreemrechtse jongeren. Daarop besloot de organisatie om extra security te voorzien voor de klimaatactivistes en ook de Vlaamse strijdvlaggen weg te halen.

Gantois is het daar niet mee eens, zo laat ze op Twitter weten. "Vlaggen wegnemen vind ik er persoonlijk ook een beetje over. We hebben hier buren op de camping met een Vlaamse Vlag en die doen hier geen vlieg kwaad en zorgen totaal niet voor overlast", klinkt het.

"Geen drama"

"De jongeren die dit gedaan hebben moeten de juiste sanctie krijgen voor hun gedrag, maar gaan veralgemenen en ineens al de vlaggen weghalen… dan maak je er weer een politiek getint drama van, terwijl dat niet uitmaakt of die jongeren een Vlaamse Vlag bij hebben of een vlag van Groen. Dan moeten ze ook de pridevlaggen gaan weghalen?”

Respect

Gantois neemt het wel op voor Anuna De Wever. “Het is niet moeilijk om gewoon respect te hebben voor elkaar. Het niet eens zijn met een mening of een actie oké, maar boegeroep en met bier gooien? Heel kinderachtig moet ik wel zeggen.”

Populair

Laatste nieuws