"Wat een disrespect van Van der Poel. Dit kan niet" Sport
Sport

"Wat een disrespect van Van der Poel. Dit kan niet"

"Wat een disrespect van Van der Poel. Dit kan niet"

De Nederlandse journalist Thijs Zonneveld is verbaasd over Mathieu van der Poel in zijn column in het Algemeen Dagblad. Van der Poel zei na het behalen van het Nederlandse kampioenschap immers dat hij niet meer wist de hoeveelste Nederlandse titel dat al was.

“Hoeveel keer ik nu al Nederlands kampioen ben? Uhm. Vijf bij de elites, maar in totaal weet ik het eerlijk gezegd niet. Ik tel ze niet”, vertelde de renner van Corendo-Circus.

“Het is nondeju van de zotte. Drieëntwintig jaar oud en nú al niet meer weten hoe vaak je Nederlands kampioen bent geworden. Wat een decadentie. Wat een disrespect. Zo ga je niet met kampioenentruien om. Er zijn omhooggevallen houtjetouwtjecoureurs die jaren nadat ze zijn gestopt nog steeds iedere – maar dan ook íedere – gelegenheid aangrijpen om te vertellen dat ze ooit, in een ver verleden, eens een roodwitblauw truitje wonnen", aldus Zonneveld in zijn column.

"Voor Van der Poel is het Wilhelmus (het Nederlandse volkslied, red.) een soort ringtone. Een geluidje dat hij zo vaak heeft gehoord dat hij automatisch zijn handen op steekt en naar het publiek zwaait”, gaat de columnist verder. “Een NK rijden moet voor hem voelen als een pakketje ophalen bij de buren. Het roodwitblauw ligt al voor hem klaar – hij hoeft alleen maar langs te komen tussen twee potjes FIFA in. Dat kan natuurlijk niet.”

“Ik stel voor dat we VDP bij het volgende NK verbieden om mee te doen. Hij gaat eerst zijn huiswerk maar eens doen. Wiskunde. Eén plus één plus één plus één plus één – enzovoorts. Weet hij de volgende keer misschien hoeveel van die roodwitblauwe truitjes hij nu eigenlijk heeft.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws