Maandag 19 Augustus 2019 - 13:30   I   door Redactie

Genk-fan ineengeslagen en voor dood achtergelaten na match in Beveren

Genk-fan ineengeslagen en voor dood achtergelaten na match in Beveren

KRC Genk won zaterdagavond met sprekend gemak (0-4) op het veld van Waasland-Beveren. Toch liep de dag voor Dimitri Daniëls, een supporter van Genk, nog heel slecht af.

Dimitri werd door enkele supporters van Waasland-Beveren ineengeslagen en vervolgens voor dood achtergelaten. En dat allemaal omdat Dimitri de zingende fans van Waasland-Beveren in kwestie jende door hen fijntjes op het resultaat van het duel te wijzen.

Voor dood achtergelaten

De heethoofden konden het niet verkoppen dat Dimitri met hen lachte en pakten de Genk-fan zwaar aan. Dimitri kreeg enkele rake klappen, belandde met zijn hoofd op een boordsteen en werd vervolgens voor dood achtergelaten. Dat meldt TV Oost.

“Na de match zag Dimitri buiten aan het stadion, aan de overkant van de straat, enkele mensen wachten op de bus”, getuigt zijn schoonvader Jan Braem. “Jongemannen die over Beveren aan het zingen waren. Blijkbaar heeft Dimitri dan kenbaar gemaakt dat hij supporter was van Genk."

"Hij heeft alleen gezegd dat het 0-4 was, iets dat je als supporter toch mag zeggen, hé? Maar dan zijn die mannen met bepaalde voorwerpen op zijn auto beginnen te gooien. Dimitri vroeg hen om het netjes te houden en dan weet hij eigenlijk niets meer.”

Daders nog niet gevat

Dimitri zelf is nog te aangeslagen om te reageren. Nadat hij voor dood werd achtergelaten, werd hij pas lange tijd later gevonden. Het slachtoffer hield uiteindelijk een blauw oog, een snijwonde achter het oor en een barst in de neus over aan het voorval. Eén wonde moest worden gehecht. De politie is ondertussen een onderzoek begonnen, maar de daders werden nog niet gevat.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Waasland-Beveren  I  KRC Genk  I  voetbal  I  sport