Zeer slecht nieuws over Wout van Aert: 'Kan fataal zijn voor rest van zijn carrière' Sport
Sport

Zeer slecht nieuws over Wout van Aert: 'Kan fataal zijn voor rest van zijn carrière'

Zeer slecht nieuws over Wout van Aert: 'Kan fataal zijn voor rest van zijn carrière'

De zware val in de Tour heeft grote gevolgen voor Wout van Aert. Er wordt nu ook gevreesd voor zijn veldritseizoen. Een maand na zijn val en opgave is de renner van Jumbo-Visma nog steeds niet verlost van zijn krukken. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

“Ik moet nog drie weken rusten vooraleer ik echt mag revalideren. Het begint te verbeteren, maar dan pas zal ik mij weer echt sportman voelen”, aldus Van Aert. De spierblessure in zijn been heeft een grotere impact dan eerst werd gedacht.

Grote voorzichtigheid

Er wordt zeer voorzichtig omgesprongen met zijn blessure. Te vroeg beginnen kan fataal zijn voor de rest van zijn carrière. Ook bij Jumbo Visma is men zich daar maar al te goed van bewust.

"In een revalidatie heb je twee fases: de medische revalidatie en de sportieve revalidatie. Pas als de wonde en de blessure helemaal geheeld zijn, kunnen we overgaan tot de sportieve revalidatie en de spieropbouw. We moeten geduld hebben”, zegt sportief directeur Merijn Zeeman.

Geen veldrijden

De entourage van Van Aert maakt daarom voorlopig een kruis over zijn veldritseizoen. "Het wordt al een moeilijke klus om Wout tegen het voorjaar weer op zijn oude niveau te krijgen", klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws