Wooncrisis in Vlaanderen: Recordaantal Vlamingen wacht op sociale woning Royalty
Royalty

Wooncrisis in Vlaanderen: Recordaantal Vlamingen wacht op sociale woning

Wooncrisis in Vlaanderen: Recordaantal Vlamingen wacht op sociale woning

Meer dan 153.000 Vlamingen staan op een wachtlijst voor een sociale woning. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, die Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) opvroeg. Het aantal kandidaat-huurders neemt ieder jaar toe.

De provincie Antwerpen heeft de langste wachtrij met 54.000 kandidaat-huurders. "Een onaanvaardbaar lange wachtlijst", vindt Groen-parlementslid An Moerenhout.

"Steeds meer wachtenden komen tijdens het wachten in de armoede terecht, omdat ze de hoge huurprijs op de private huurmarkt niet kunnen betalen. Het recht op wonen is een grondrecht, en het is de verantwoordelijkheid van de nieuwe Vlaamse regering om dat recht opnieuw te waarborgen", zegt ze.

Groep roept de Vlaamse onderhandelaars van N-VA, CD&V en Open VLD dan ook op om de "alarmerende cijfers serieus te nemen" en de wooncrisis aan te pakken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws