Dinsdag 20 Augustus 2019 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Radio 1  I   door Redactie

Pieter De Crem ziet het somber in: "Als je kijkt naar het partijprogramma van PS..."

Pieter De Crem (CD&V) heeft nogmaals benadrukt dat een regering zonder Vlaamse meerderheid niet kan. In De Ochtend op Radio 1 zei De Crem ook dat een regering vormen met PS moeilijk wordt.

Pieter De Crem ziet het somber in:

PS weigert ook te spreken met N-VA. “De grootste partij van Vlaanderen is de deurbel gaan indrukken bij de grootste partij van Wallonië, maar daar doen ze niet open”, aldus De Crem.

De voorbije weken en maanden werd meermaals het idee geopperd voor een regering met een Vlaamse minderheid. “Maar dat kan niet”, is De Crem duidelijk. “Er liggen allerhande zware dossiers op tafel, denk bijvoorbeeld aan de Brexit, waarvoor je een stevige basis nodig hebt. Maar ook als er een staatshervormingsagenda op tafel zou komen, moet die meerderheid solide zijn.”

Onbevattelijk

De nieuwe regering moet een sterk sociaal-economisch programma hebben, meent De Crem. “Maar als je dan kijkt naar het partijprogramma van PS, dan zie je daar zaken in die haaks staan op de economische realiteit die wij in Vlaanderen willen. PS wil de stemmen die ze verloor aan de communisten, terugwinnen. Het terugschroeven van de pensioenleeftijd, de hervorming van de arbeidsmarkt van een vijfdaagse naar een vierdaagse werkweek met behoud van loon... Dat is totaal onbevattelijk.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pieter De Crem  I  n365