Woensdag 21 Augustus 2019 - 07:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Anuna De Wever kreeg steun van klimaatbewegingen: "Er zijn strafbare feiten gepleegd"

De klimaatbewegingen gaan in de toekomst hun vertegenwoordigers beter beschermen tijdens evenementen en reis. Dat laten ze weten in een steunbetuiging aan klimaatactiviste Anuna De Wever.

Anuna De Wever kreeg steun van klimaatbewegingen:

De Wever werd belaagd tijdens Pukkelpop. Naar aanleiding daarvan hebben verschillende klimaatbewegingen, Rise For Climate, Youth For Climate en Unis pour le climat, een gezamenlijke mededeling de wereld ingestuurd. 

"We herinneren aan het geweldloze karakter van onze respectieve bewegingen en betreuren het feit dat geweld wordt gebruikt, geëxploiteerd en dat dergelijke uitlatingen met de opkomst van extreemrechtse bewegingen in Vlaanderen nog vaker gehoord worden”, klinkt het.

Ook Bond Beter Leefmilieu en Greenpeace willen ondersteuning bieden als de klimaatactivisten besluiten om juridische stappen te zetten. “De afgelopen dagen is het duidelijker geworden dat er waarschijnlijk strafbare feiten zijn gepleegd”, zegt woordvoerder Joeri Thijs van Greenpeace. “De milieubeweging biedt de slachtoffers van mogelijk strafbare feiten ondersteuning aan als ze juridische stappen zetten. We verwachten van politici in een democratische samenleving dat ze het recht op vrije meningsuiting hoog in het vaandel dragen en de intimidatie van klimaatjongeren ondubbelzinnig veroordelen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  n365