Club Brugge zet belangrijke stap richting Champions League in Linz Sport

Club Brugge zet belangrijke stap richting Champions League in Linz

Club Brugge heeft de heenwedstrijd in de play-offs van de Champions League bij het Oostenrijkse LASK Linz gewonnen. Een strafschopdoelpunt van Hans Vanaken volstond voor de zege.

Club Brugge werd in de openingsfase weggedrukt, maar kwam onder de druk uit dankzij een strafschop. Loris Openda werd foutief afgestopt in de zestien, al ging er wel buitenspel aan vooraf. Noch de lijnrechter, noch de scheidsrechter hadden dat gezien. Ook de VAR greep niet in. Hans Vanaken maalde er niet om en trapte het leer hard in de hoek binnen vanaf de stip.

Dennis

Club kwam nadien nog enkele keren goed weg in de eerste helft. Zo trapte Simon Deli de bal tegen de eigen paal. Met 0-1 aan de rust mochten de bezoekers uit Brugge geen moment klagen. Na de rust deed Club het wel beter en dook het meer op in de zestien van Linz. Dennis kwam zelfs enkele keren dicht bij de 0-2. Club stond verdedigend goed en Simon Mingolet moest nooit echt zwaar ingrijpen. Linz bleef wel moedig aanvallen, maar Club hield de nul. Op het einde kreeg Rezaei nog dé kans om er 0-2 van te maken.