Clement na zege tegen Linz: "Dat heeft toch geen enkele zin?" Sport
Sport

Clement na zege tegen Linz: "Dat heeft toch geen enkele zin?"

Clement na zege tegen Linz: "Dat heeft toch geen enkele zin?"

Club Brugge heeft een optie genomen op de Champions League dankzij een 0-1-overwinning bij LASK Linz.

"De eerste vijf minuten waren moeilijk", geeft Clement aan in Het Laatste Nieuws. "Maar de manier van spelen van Linz is toch iets nieuws voor mijn ploeg. Iedereen was gewaarschuwd en toch kwamen we een paar keer te laat om die gezonde agressie van de thuisploeg te weerstaan. We zijn de eerste ploeg die hier komt winnen dit seizoen. Dat is een verdienste."

Clement koos voor de lange bal. "Het had geen zin om tegen zo een hoge druk laag op te bouwen. Bij de eerste diepe bal was het meteen penalty. De 0-1 was een belangrijk moment. Daarna hadden we doorlopend controle. Voor de rust hebben we nauwelijks iets kunnen creëren, maar in de tweede helft lieten we na om de tweede te maken - wat mij betreft mag het nóg zakelijker. We hadden het kunnen afmaken."

Harde fysieke strijd

"Over acht dagen mogen we ons opmaken voor opnieuw een harde fysieke strijd. Dan zal de uitvoering van het tactische plan nóg 10% beter moeten. Elke seconde in de wedstrijd zal belangrijk zijn. We zijn er nog niet!"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws